INSPIRATIESESSIE VOOR HR, SALES & MARCOM
FAITS DIVERS!
iedereen is anders, niemand wil het zijn
Hoewel de slinger wat lijkt terug te slaan, is er meer en meer oog voor diversiteit en inclusie binnen de bedrijfswereld. Laten we niet naïef zijn, de ideale wereld is ten vroegste voor overmorgen en er is best wat weerstand.
De marconist kijkt daarom graag met zachtheid en zonder oordeel naar wat al goed is. Al de rest is leerbaar en dat is de insteek van deze inspiratiesessie die op twee vlakken verschilt van heel wat DEI-workshops:
(1) We kijken naar de diversiteit die in iedereen zit, zo zijn de polariteiten introvertie-extravertie en generatieverschillen heel krachtige maar ook veilige en vaak grappige startpunten om dat voelbaar te maken.
(2) Echte inclusie – en dat is geen sinecure – zorgt voor meer omzet. Daar spelen verschillende factoren mee waaronder gedragenheid binnen het bedrijf én authentieke representatie in campagnes.
Via een mix van (koloniale) geschiedenis, marcomtechnieken en theoretische modellen, open ik graag deze boeiende wereld zonder blad voor de mond. Iemand moet maar even het woord ‘woke’ roepen, en de paniek slaat toe. Terwijl die term vooral kampt met onbegrepenheid, zowel bij wie zogenaamd voor als tegen is. Cultuurverschil is maar één dimensie van diversiteit, tijdens deze sessie kijken we echter evenzogoed naar neurodiversiteit, fysieke beperkingen, levensbeschouwing, gender, … De kern ligt in het verschil tussen equality en equity.
Menselijkheid en inclusie zijn geen rocket science, maar wél een mindset. We beginnen dus op de kleinst mogelijke schaal, en dat is de groep deelnemers aan de sessie. Dan breiden we uit naar de (potentiële) klanten om tot slot even met een geopolitieke bril te kijken naar de ideale wereld van morgen waarin niemand iets verliest, maar elk bedrijf heel wat kan winnen.


praktisch
Wie is Emanuel? Wat heeft hij te vertellen? Hoe pakt hij dat aan? Bevlogenheid? Beloftes? Bijdragen? Tuurlijk heb je vragen! Daarom nodig ik je eerst uit om online kennis te maken en om te luisteren naar jouw verhaal en noden. Laten we zeggen dat we een kwartiertje voorzien maar als ’t gezellig, diepgaand, leerrijk of boeiend is, blijf ik uiteraard zolang plakken als nodig. Ik ben er om jou te helpen.